Üdvözöllek az ERIKAMANDALA website-on!

Jó hogy jöttél, nézz körül!


A tartalom folyamtos szerkesztés és feltöltés alatt!

Hamarosan otthoni, kenyérsütő gépben készíthető receptek is!

Tartalom:




Reggeli tea

Hozzávalók:
  • teafű,
  • víz,
  • bögre, kanál,
  • ízlés szerint cukor és citrom, illetve ezeket helyettesítő szerek.

Elkészítése:
A víz felforralása után a kedvenc teafüvemet kellő ideig áztatom, a további hozzávalókból annyit teszek bele, mint amennyit gondolok, esetleg egy kicsit többet. Kevergetve, fújogatva fogyasztom!
Nevetés
Vissza


Grúz csirkemell, fokhagymás szilvamártással

Hozzávalók:
  • 4 nagyobb csirkemell filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. étolaj
  • só, bors
  • 1/2 kg félbevágott, kimagozott szilva
  • 3 ek. viz
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. cukor
  • 1 dl félszáraz vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • pár csipet őrölt szegfűszeg, fahéj, só

Elkészítése:
Egy tűzálló tálat kivajazunk.
A csirkemelleket, mindkét oldalukon meghintjük sóval, öröltborssal.
2 gerezd fokhagymát belepréselünk a tejfölbe, hozzáadjuk az olajat, összekeverjük, felével megkenjük a csirkemellek egyik oldalát, s ezzel az oldalával lefelé a sütőtálba fektetjük őket.
Tetejét bevonjuk a maradék tejföllel és fél órát pihentetjük hűtőszekrényben.

Eközben a szilvát lábosba rakjuk, hozzáadjuk a vizet, citromlevet, cukrot, szegfűszeget és fahéjat, egy csipet sót valamint a bort, mérsékelt tűzön öt percig főzzük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Fél dl hidegvízben elkeverjük a keményítőt, a szivafőzethez adjuk, és sűrűsödésig -kb. 1 percig- forraljuk.
Tálalásig melegen tartjuk.

A húst hideg(!) sütőbe tesszük, és nagy lángon (200 °C) 15 percig, majd közepes lángon (180°C) további 30-35 percig, enyhe pirulásig sütjük.

Köretként petrezselymes burgonyát adhatunk hozzá!

Vissza


Főttburgonya póréhagymával, kakukkfűvel

Hozzávalók:


Elkészítése:
A héjában megfőzött burgonyát megpucoljuk, egy lábasba helyezzük, összekeverjük a vajjal és a tejföllel.
A felkarikázott póréhagymát olajon egy kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd a burgonyához öntjük, keverés közben a burgonyát durvára törjük. sózzuk, borsozzuk, és jól összeforraljuk.
Köretként elsősorban sültekhez tálaljuk, de önállóan is fogyasztható.

Vissza


Májgombóc / májgaluska receptje

Hozzávalók:

  • 3 db csirke mája
  • 1 egész tojás
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoránna, liszt,
  • kevés olaj a dinszteléshez


Elkészítése:
A vöröshagymát, nagyon apróra kockázva megdinszteljük kevés olajon. (nem pirítjuk!) A fokhagymákat préssel áttörjük. A még forró, de már tűzről levett hagymához tesszük az összes fűszert és a fokhagymát. Összekeverjük, félretesszük.
A májakat lemosás után, szépen éles késsel elkaparjuk pépesre. ( Ha nincs otthon friss májunk, készíthetjük 2-3 db konzerv májkrémből, vagy kenőmájasból is! A mennyiség ugyanannyi legyen mint az előbb leírtaknál. A 3 db cs.máj: kb 20 dkg ) Ez idő alatt kihűl a többi anyag, és ezután beletesszük a májat, tojást, aprított dinsztelt, fűszerezett hagymát. Annyi liszttel keverjük ki, amennyit nem folyósan felvesz. Jól összekeverjük és forró sós lében vagy a levesünkben kifőzzük.

Vissza




A hozzávalók részletes bemutatásáér köszönet a Wikipédia-nak.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 4
Heti: 19
Havi: 18
Össz.: 13 104

Látogatottság növelés
Oldal: Kedvenc receptjeim
Üdvözöllek az ERIKAMANDALA website-on! - © 2008 - 2024 - erikamandala.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »